Ekonomi

Başkent EDAŞ kış hazırlıklarını sürdürüyor

Başkent EDAŞ, Zonguldak’ta 2022 yılında da kesintisiz sürdürdüğü bakım ve yatırım faaliyetlerinin yanı sıra kış aylarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (Başkent EDAŞ), Zonguldak’ta şehir merkezi dahil 8 ilçenin farklı köy ve mahallelerinde 329 işçi ve 134 araçla tüm şebekesini kaliteli ve kesintisiz elektrik için gözden geçirerek bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam ediyor. .

Yapılan açıklamaya göre, il genelinde toplam 322 milyon liralık bütçeyle arızaların önüne geçmek ve tüketicilerin konforlu bir kış geçirmesi için yıl boyunca çalışmalar yürüten şirketin, 20 adet dağıtım trafosu, 2 adet güç trafosu, 72 adet alçak gerilim trafosu bulunuyor. gergi dağıtım panoları ve 9 adet beton köşk bulunmaktadır. kurmuş ve çalışmalarına devam etmiştir.

Araçların bakımları tamamlandı, ekipmanlar depolandı.

64 adet hücre, 2007 adet direk ve 1.772 adet aydınlatma armatürünün yanı sıra 35 adet bina, 92 adet direk üstü trafo, 54 adet saha dağıtım kutusu ve 1483 kilometrelik hududun bakımları yapılmıştır. Ayrıca şirket, 61,29 kilometre yer altı kablosu ve 61,51 kilometre enerji nakil hattı döşeyerek alternatif sınırlar ile elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefledi.

Deneyimli saha ekipleriyle gece gündüz teyakkuz halinde olan firma, zorlu kış şartlarının neden olabileceği afet kaynaklı arıza ve kesintilere karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu kapsamda şirket; Yoğun kar veya fırtına gibi atmosferik afetlere karşı hazırladığı afet eylem planları ile oluşabilecek arızaların en kısa sürede giderilmesi için gerekli araç bakımlarını tamamlamış, arızaların onarımında ihtiyaç duyulabilecek teknik ekipmanları depolamıştır. lojistik hizmet merkezlerindeki arızalar.

Destek ekipleri harekete geçmeye hazır

Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile birlikte Enerjisa Enerji’nin 3 elektrik dağıtım şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Zonguldak’ın yanı sıra Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Kırıkkale illerinde hizmet veriyor.

Hizmet verdiği illerden birinde yoğun kar, fırtına, sel gibi büyük afetlere işaret eden meteorolojik tahminler olması durumunda şirket, hizmet verdiği diğer illerden veya diğer Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden baz grupları uyarabilir.

Söz konusu meteorolojik tahminlerin gerçekleşmeye başlamasıyla birlikte şirket, ilgili araç ve ekipmanlarla birlikte söz konusu kesintisiz elektrik temini için takviye kitlerini en hızlı şekilde afet bölgesine ulaştırabilmektedir. – ZONGULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu