Haber

Toprak Razgatlıoğlu Endonezya’da podyuma çıktı

Dünya Superbike Şampiyonası’nda sezonun ikinci etabı Pertamina Mandalika Pisti’nde yapıldı.

İkinci yarış öncesi TSİ 05:30’da başlayan süper pole yarışını Pata Yamaha Prometeon takımı ile birinci bitiren Red Bull sporcusu Toprak, bu sezonun ilk galibiyetini alarak ana yarışa 2. sıradan başlama hakkını elde etti. kutup pozisyonu.

Ay-yıldızlı bayrakla sürdü

Toprak, Superpole yarışında aldığı birinciliğin ardından bir süre ay-yıldızlı bayrakla pistte sürdü. Endonezyalı yarışseverler Toprak’a büyük sevgi gösterirken, bir grup seyirci de tribün alanında Toprak’ın adının yazılı olduğu tişörtlere basarak milli sporcuya tezahürat yaptı.

Kaza nedeniyle yarış durduruldu

Hafta sonu 08:30 CET’de başlayan 21 yarışlık ikinci yarışta yedi farklı yarış yapılırken, Toprak birinciliği Michael Ruben Rinaldi ile denedi. Bu cinsten diğer sporcuların ortasında meydana gelen bir kaza nedeniyle kırmızı bayraklar çekildi ve yarış bir süreliğine durduruldu.

Sporcuların sağlık kontrolleri ve gerekli çalışmaların ardından 14 yarışta yarış kaldığı yerden devam etti.

Toprak genel klasmanda ikinci oldu

Toprak, Pata Yamaha Prometeon grubu ile damalı bayrağı ikinci sırada geçerek podyumda yerini aldı. Ducati sürücüsü Alvaro Bautista yarışı birinci bitirirken, Honda takımından Xavi Vierge üçüncü oldu.

Bu sonuçların ardından pilotlar genel klasmanında Ducati pilotu Alvaro Bautista 112 puanla birinci, Yamaha’dan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu 75 puanla ikinci, bir diğer Yamaha pilotu Andrea Locatelli 70 puanla üçüncü oldu.

Şampiyonanın bir sonraki yarışı 21-23 Nisan tarihlerinde Hollanda’da yapılacak.

beyagac-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu