Türk Şeker, şeker tedariğinde online pazarlama ve satış randevu sistemini hayata geçirdi.
Şeker tedariğinde yaşanan sıkıntıların çözümü için Gaziantep Ticaret Odası’nın yaptığı girişimlerde olumlu gelişmeler oldu. Bu kapsamda Türk Şeker, online pazarlama ve satış randevu sistemini hayata geçirmiştir.
Şeker tedariğinde uzun süredir karamsarlık yaşayan ve işlerinde şeker kullanan gıda üreticileri, sanayici ve gıda toptancıları ile gıda toptancıları, ihtiyaçlarını Türk Şeker’den karşılamak istediklerinde alabilecekler. Türk Şeker’den online pazarlama ve satış randevu sistemiyle piyasa fiyatına, kredi kartına taksitli, kendileri ulaştırsınlar.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, randevulu satış sistemine yönelik olumlu tutumunu dile getirerek şunları söyledi:
“Bilindiği üzere piyasada uzun süredir şeker tedariğinde çok sıkıntı yaşanıyor. Günlük satış tedbirlerinin çok altında olan Türk Şeker’den tedarik sürecinde üyelerimizin sıkıntı yaşadığını biliyorduk. ihtiyaç, işletmelere sınırlı arz yapılmasına rağmen zamanında teslim edilememesi, fiyat belirsizliği ve bölge kooperatiflerinde ulaşımda yaşanan sıkıntılar maalesef işletmelerin hem fiyatlarını hem de üretimini olumsuz etkilemektedir. Piyasada karaborsa faaliyeti.Konuyu yetkililere sözlü ve yazılı olarak ilettik ve gündeme taşıdık.Son olarak Gaziantep Ticaret Odası “Tatlı Ürünler, Meşrubat, Çikolata, Süt Ürünleri” ve “Gıda” ” Toptancılarımız ve Her Türlü Toptan Ticaret Meslek Komitelerimizin temsilcileri sektörde yaşanan sorunları istişare etmek üzere Türkiye Şeker Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler. Değerli üyelerimize emekleri ve sürece katkıları için teşekkür ederim.” söz konusu.
Kapasite raporu gereksinimi kaldırıldı
Yıldırım, Türk Şeker’in şeker satışı için uyguladığı “Online Pazarlama ve Satış Randevu Sistemi” hakkında da bilgi vererek, alımlarda kapasite raporu zorunluluğunun kaldırıldığını söyledi.
Başkan Yıldırım, “İşletmelerimiz Türk Şeker’den alım yapabilmek için kapasite raporlarını beyan etmek zorundaydı. Şimdi bu zorunluluk kalktı. Türk Şeker’in 14 fabrikasının satış takvimini görebilecekler, siparişlerini verebilecekler. randevu alıp ödemeyi kredi kartı veya banka havalesi ile yapıp randevu gününde mallarını teslim alıyorlar.Sistem kredi kartına taksitli ödemeye izin verirken bir diğer olumlu yönü de nakliye kooperatifi ile çalışmak zorunda olmaması. şeker fabrikasının satın alındığı bölge. Sisteme göre bir işletme, günlük Türk Şekeri ihtiyacının en fazla yarısını tek seferde alabiliyor” dedi.
Sistemi genel olarak olumlu karşıladıklarını, şeffaflık ve tedarik hızı açısından işletmelere avantaj sağladığını belirten Tuncay Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür etti. – GAZİANTEP