Yaşam

Kazandibi tatlısı tanımı, nasıl yapılır?

Kazandibi tatlısı sütlü tatlılar arasında en sevilenlerden biridir. Tavuk göğsü tatlısının tabana takılarak yapılan versiyonudur. Zamanla içindeki tavuk kesimleri çıkarıldı ve oldukça basit hale geldi.

Kazandibi tatlısı için muhallebi süt, nişasta, un ve şekerle pişirilir. Son adımda muhallebiyi hazırlamak için tereyağ ve vanilya eklenir. Tepsinin içi bol tereyağ ile yağlanır ve üzerine şeker serpilerek karamelize edilir. Üzerine hazırlanan muhallebi hızlıca dökülür ve taban eşit şekilde ocağa sabitlenir.

Yapması hem kolay hem de lezzetli olan bu tarifi sizler için derledik. İşte adım adım Kazandibi tatlısı tarifi…

KAZANDIBİ TATLI TARİFİ



6 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Kazandibi tatlısının tanımı için gereçler;

  • 6 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 bardak sudan biraz daha az şeker,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya

Kazandibi tatlısı nasıl tanımlanır?

  • Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresinde homojen olana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
  • Tereyağı ve vanilyayı ekleyin, beş dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Alüminyum bir tepsiyi tereyağı ile iyice yağlayın.
  • Tepsiye 3 yemek kaşığı şeker serpin.
  • Pişen pudingi tepsiye yayın.
  • Tepsiyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli çevirerek yakın.
  • Altını iyice yaktığınızdan emin olduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin.

Dilediğiniz gibi kesip servis edin, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu