Haber

Büyükçekmece Belediyesi arama kurtarma köpeklerine madalya takdim etti

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 2 depremin hemen ardından Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılan Tigi ve Petra isimli arama kurtarma köpeklerine Büyükçekmece Belediyesi kahramanlık madalyası takdim etti.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Macaristan’daki kardeş şehri Obuda Belediyesi’ni ziyareti sırasında sürpriz bir olay yaşandı. 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Macaristan’ın Obuda kentinden gelen grup arasında yer alan Tigi isimli köpeğin, depremin ardından hızla Hatay’a gelen Macar arama kurtarma ekibiyle birlikte çalışarak kurtardığı ortaya çıktı. 17 kişinin hayatı. Depremin ilk saatlerinden itibaren Hatay’a hareket eden Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin köpeği Petra da Hatay’ın Defne ilçesinde yapılan arama kurtarma çalışmalarında 14 kişinin yerini tespit ederek kurtarılmalarına yardımcı oldu. canlı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Obuda Belediye Başkanı Dr. Laszlo Öpücük tarafından “Kahramanlık Madalyası”.

“Arkadaşlarını zor zamanlarda tanırsın”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Obuda Belediyesi’nden 22 kişilik kurtarma ekibi ve Büyükçekmece’den 40 kişilik bu 2 cankurtaran ekibi, insanüstü bir gayretle çalışırken, en büyük desteği de sadece isteyen bu arkadaşlardan aldı. su ekmek bizden.Onları takacağız, onlara yiğit yürek madalyası vereceğiz.”

Obuda Belediye Başkanı Dr. Laszlo Kiss de şunları söyledi:

“Burada olmaktan çok mutluyum. Arkadaşım Gabriella Paraczki, Hatay’da depremzedelerin kurtarılmasında aktif görev aldı. Bir diğer kadın adı da Tigi. O bir köpek ama çok yardım etti, birçok insanı kurtardı. Bir atasözü, dostlarını zor zamanlarda tanırsın.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu